free web maker

Nieuws

Mobirise

Werkzaamheden Drinkwaterleidingnet

Startdatum: 15-1-2019 om 08:30 uur
Verwachte einddatum: 15-1-2019 om 15:30 uur

Betreft de volgende straten in Graauw:
Langedamsedijk, Schenkeldijk, Polvisstraat, Oude Graauwsedijk, Graauwsepad, Graauwsedijk, Meloweg, Dorpstraat, Achtereindstraat.

Maatregelen treffen: Zet een kleine hoeveelheid drinkwater klaar, eventueel ook water om het toilet door te spoelen; gebruik tijdens de werkzaamheden geen water uit de kraan; spoel na hervatting van de watertoevoer alle binnenleidingen in huis goed door totdat het water weer helder is.

Heeft u vragen dan kunt u bellen met het Front Office van DNWG, tel. 0113-741100 (tussen 08.30-17.00 uur)

Er gaat weer gebouwd worden in Graauw

Het kunstpark in Graauw gaat plaats maken voor vier of vijf bouwkavels. Nieuwbouw in Graauw is volgens de dorpsraad en de gemeente Hulst nodig om nieuwe inwoners aan te trekken en het dorp leefbaar te houden.

Woningbouwcorporatie Woongoed gaat de kavels in de markt zetten. Het kunstpark wordt verplaatst. Veel kleine kernen krimpen, maar Graauw groeide vorig jaar met vijf inwoners. ,,Het lijkt weinig, maar ze zijn wel heel positief over ons dorp”, aldus voorzitter Ferdy van Campen tijdens de dorpsraadsvergadering.

Mobirise
Mobirise

Hulst bedankt negen levensreddende helden

Sinds 2011 huldigt de gemeente levensredders met een bokaal. Dit jaar waren er opnieuw negen aangemeld door slachtoffers of familieleden. Zelf vinden ze hun daad misschien maar ‘gewoon’, maar zo gewoon is het niet, meent Mulder. Zeker als je beseft dat de slachtoffers zonder de snelle hulp van soms wildvreemden, vrijwel zeker niet meer hadden geleefd

Op vrijdag 16 november 2018 zette Burgemeester Jan-Frans Mulder negen
levensredders in het zonnetje.
Dit waren:
1. Mevrouw Donja Herman uit Heikant
2. Mevrouw Petra Sponselee - Paelinck uit Heikant
3. Mevrouw Lydia Zaman uit Hulst
4. De heer Harry Wouters uit Graauw
5. De heer Jan Rijk uit Hulst
6. Mevrouw Katrien Kerckhaert uit Kloosterzande
7. De heer Jelle Jonkman uit Kloosterzande
8. De heer Vincent Lambert uit Vogelwaarde
9. De heer Steven Jansen uit Vogelwaarde

Jaarlijks worden in ons land vele mensen gered door het tijdig ingrijpen van een ander. Dit doordat ze bijvoorbeeld direct starten met reanimeren
als iemand een hartaanval krijgt of doordat ze een persoon uit een brandend huis of uit water halen. Ook in de gemeente Hulst komt dat voor. Het gemeentebestuur hecht er aan deze personen een blijk van waardering te geven voor deze levensbelangrijke daden.

Tot de levensredders behoort ook Harry Wouters uit Graauw, die zich geen seconde bedacht toen in 2016 een zeiljacht bij Paal kapseisde. Hij wist het vijftal opvarenden uit water te halen.

Ketchupfabriek wint MVO-prijs
Zeeuws-Vlaanderen 2018


GOES - De Ketchupfabriek uit Graauw wint de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen. Eigenaren Patrick en Lineke Keizer kregen vanavond de award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op de netwerkbeurs Contacta in Goes uit handen van gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

De Ketchupfabriek viert dit jaar zijn eerste lustrum. ,,Leuk dat we dan ook meteen een prijs krijgen’', zeggen Patrick en Lineke. Het stel produceert jaarlijks acht- tot tienduizend flessen ketchup per jaar. Vooral speciaalzaken zijn klant.

De Keizers halen hun tomaten bij het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor de Glastuinbouw in Terneuzen. Bij de productie van de ketchup wordt uitsluitend groene stroom gebruikt.

De Ketchupfabriek mag zich nu twee jaar lang de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer van de regio noemen.

Mobirise
Mobirise

Werkzaamheden Zandberg

De Standertmolenstraat te Zandberg moet worden herbestraat. Ook worden er ter plaatse enkele aanpassingen gedaan i.v.m. het 30 km/uur regime.

De werkzaamheden vangen aan op maandag 29 oktober 2018 en nemen naar verwachting tot en met 14 december 2018 in beslag. Uiteraard kunnen de weersomstandigheden de planning beïnvloeden. In verband met de werken is de Standertmolenstraat te Zandberg in de genoemde periode afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd:
De eerste fase is het gedeelte van de straat gelegen tussen de overgang van asfalt naar klinkers (nabij huisnummer 30) en de kruising met de Theenaertstraat. Tijdens deze fase blijft de kruising nog vrij.

De tweede fase is de kruising met de Theenaertstraat tot aan de kruising met de Zoutestraat en Zandbergsestraat. 

Evenementen Agenda

DATUMEVENEMENT
23 februari 2019 18.30 uurLampionnenoptocht en Songfestival
Nieuwtje of activiteit?Stuur een mailtje naar dorpswijzergraauw@gmail.com

Vergaderagenda Dorpsraad

DATUMPLAATS
Dinsdag 19 februari 2019 19.30 uurHRC Zandberg - Zoutestraat 151 Zandberg
Dinsdag 14 mei 2019 19.30 uurGalerie Terra Groda - Dorpsstraat 44 Graauw
Dinsdag 10 september 2019 19.30 uurCafé in ‘t Zicht der Schelde - Emmastraat 20 Paal
Dinsdag 12 november 2019 19.30 uurGraauw Gemeenschapshuis - Dorpsstraat 46 Graauw (jaarvergadering)

Zomermarkt Graauw 2018 werd mede mogelijk gemaakt door:

Adres

Dorpsstraat 46
4569 AK Graauw

Contacten

Email:
secdorpsraadgraauw@gmail.com

Links

Website bouwer